Bestill time til koronatest her

VIKTIG: Noen ganger har vi fått beskjed om at de som skal bestille time her, ikke finner ledige timer. Hvis du ikke får bestilt time på nett, kan du også ringe koronatelefon 91 11 05 80 mellom klokka 08.00 og 21.00 for å bestille time.

 

Når kan du bestille time?

Du kan alltid bestille time til neste dag og en uke fram i tid. Det betyr at hvis du går inn for å bestille time på mandag, er første mulighet for å få time tirsdag. Bestilling til mandag kan gjøres både fredag, lørdag og søndag.

Viktig: Du kan også ringe legevaktens koronatelefon 91 11 05 80 mellom klokka 08.00 og 21.00 for å bestille time

Testing for barn under ti år?

Barn under ti år med lette symptomer på luftveisinfeksjon kan se an symptomene hjemme et par dager før testing. Barn med rennende nese som eneste symptom, som ellers er i god allmenntilstand uten andre tegn på nyoppstått luftveisinfeksjon, behøver ikke å holdes hjemme eller testes.

Les mer om testkriterier for koronavirus på FHI.no

Bør du testes?

Gran kommune følger Folkehelseinstituttets kriterier for hvem som skal testes for koronavirus. Alle som selv mistenker at de er smittet av covid-19 har anledning til å teste seg. Vi anbefaler testing dersom:

  • Du har nyoppstått luftveisinfeksjon eller andre symptomer på covid-19 (feber, hoste, tungpustethet, tap av smak- eller luktesans eller sår hals).
  • Du har vært i nærkontakt med covid-19 smittet. Har du symptomer skal du testes umiddelbart, har du ikke symptomer skal du likevel teste deg når det er gått ca. 5 dager.
  • Du har vært på reise til land med høy forekomst av smitte («røde områder») de siste 10 dagene.
    Her er FHI’s oppdaterte oversikt over land og områder med høy smittespredning.
  • Du er ansatt i helsetjenesten og har vært på reise i utlandet (gjelder alle land)

Testing av personer uten symptomer være aktuelt. Les mer på fhi.no om testing av asymptomatiske personer.

Informasjon om oppmøte

Du vil ikke motta noe svar på henvendelsen din. Timen er automatisk bekreftet.  Du skal møte opp på parkeringsplassen til legevakten ved nødetatsbygget i Gran.  Det vil være tydelig merket hvor du skal møte opp. Dersom det er kø oppfordres alle til å holde god avstand.  

Hva skal du gjøre hvis du blir dårligere

Dersom du skulle bli dårligere og ha behov for legetilsyn før du har time til testing, må du kontakte fastlege eller legevakt på telefon 116 117.   Står det om liv og helse må du ringe 113.     

Nøkkelinformasjon

Ofte stilte spørsmål

Covid-19